Afbeelding

TENTDOEK SCHOONMAKEN

tips voor schoonmaken tentdoek

Vlekken verwijderen op een tentdoek

Heeft u vlekken op uw tentdoek? Wij geven u een paar tips voor het schoonmaken van de (voor)tent!

Bekijk welk soort tentdoek u heeft

Kijk voor het verwijderen van vlekken eerst welke soort tentdoek het is. Wees voorzichtig met uw tentdoek, u wilt graag dat het doek waterdicht blijft. Met droog borstelen of lauw water bent u ervan verzekerd dat de waterdichtheid blijft bestaan. Wilt u toch een sterker middel gebruiken? Er zijn verschillende soorten schoonmaakmiddelen voor verschillende soorten doeken.

Vermijd zeep op uw tentdoek

Vlekken uit het tentdoek verwijderen? Laat ze eerst goed opdrogen. Probeer het dan met een borstel. Lukt dat niet, gebruik dan lauw water. Gebruik nooit huishoudzeep of chemische middelen die niet speciaal voor tentdoeken zijn gemaakt. Die tasten namelijk de waterafstotende eigenschappen van het tentdoek aan. 123Products heeft schoonmaakmiddelen speciaal gemaakt voor verschillende tentdoeken.

Gebruik de juiste producten voor het juiste doek

De 123Products Omicron Vinyl Luifelreiniger en de Alpha Tentdoekreiniger verwijderen zwarte strepen en de meeste soorten hars. Gebruik de 123Products Omicron Vinyl en PVC Luifelreiniger voor vinyl etui- en cassetteluifels. De 123Products Alpha tentdoekreiniger kan gebruikt worden voor vrijwel alle soorten doek. Maar let wel op! Want de Alpha tentdoekreiniger is in staat om de waterdichting van het tentdoek aan te tasten, en bij doeken ouder dan 8 jaar is het niet gegarandeerd dat het weer waterdicht te maken is. Wanneer u deze producten gebruikt zorg er dan voor dat u het gehele doek reinigt met dit product i.p.v. een klein gedeelte.

Veeg het tentdoek regelmatig schoon

Veeg het (droge) tentdoek regelmatig schoon met een droge borstel. Daarmee voorkomt u dat het tentdoek te vuil wordt. Voor het schoonmaken van de ramen en slikranden gebruikt u een spons en een droge doek. Mochten de slikranden erg vies zijn dan kunt u ook de eerder genoemde 123Products Omicron reiniger gebruiken.

De waterdichtheid van het tentdoek toch aangetast?

Is de waterdichtheid van uw tentdoek toch onverhoopt aangetast? Dan kunt u Omega Dry of Omega Wet van 123Products gebruiken. Omega Wet gebruikt u op een nat tentdoek. Dit kan zijn na de schoonmaak of bij een acute lekkage. Wacht bij acute lekkage wel even totdat het niet meer regent. Omega Dry gebruikt u bij een tentdoek wat goed droog is.

Wij wensen u een fijne kampeervakantie in een schone en waterdichte (voor)tent!

Meer nieuws