Afbeelding

AANKOOP NIEUWE CARAVAN

aanschaf nieuwe caravan

Waar op letten bij de aankoop van een caravan?

De caravan wordt steeds populairder. Ben jij een kampeerliefhebber (in spé) en maak je de stap om een nieuwe caravan te kopen? Dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten!

Gezinscaravan of caravan voor een stel?

Met hoeveel personen zijn jullie? Gaan jullie op pad met een gezin of zijn jullie met z’n tweeën? Voor het gezin zijn er onder andere speciale familie caravans met stapelbedden. Deze caravans zijn specifiek ingericht voor jullie als familie! Als jullie met z’n tweeën zijn dan zijn er hele fijne ruime of wat kleinere caravans geschikt voor jullie kampeerplannen. Bekijk bijvoorbeeld deze fijne Sprite Alpine Sport 420 CT.

Bedden in caravans

Welk soort bed zijn jullie naar op zoek? Een stapelbed is zeer geschikt voor families. Een frans bed is zeer ruimtelijk en ruimtebesparend, een frans bed is laag geplaats waardoor je er makkelijk in kunt stappen. Willen jullie allebei makkelijk in bed kunnen stappen? Dan kun je kijken naar een caravan met 2 aparte bedden (die vaak tot 1 groot bed te maken zijn) of een caravan met een queensbed. Via een queensbed kunnen jullie gemakkelijk aan beide kanten instappen.

Wensen voor de caravan

Maak, voordat je caravans gaat bekijken, een lijstje waarop staat welke wensen jullie hebben. Hierdoor hebben jullie een goede leidraad waar jullie perfecte caravan aan moet voldoen.

Wat kan jullie auto trekken?

Welk soort auto hebben jullie? Kan deze de caravan trekken? De beladen caravan moet niet zwaarder zijn dan het leeggewicht van de trekauto. Is de caravan erg zwaar ten opzichte van de auto dan heeft de caravan veel invloed op de koers van de auto. In geval van een windvlaag of een onverwachte stuurbeweging heeft de auto weinig overwicht om de caravan in toom te houden.

Een lichtere caravan is niet alleen veiliger maar voelt ook comfortabeler aan en het rijden ermee is daardoor meer ontspannen. Onze Caravelair caravans zijn lichtgewicht en door veel auto’s te trekken. Zijn jullie op zoek naar een nog lager trekgewicht? Dan is de Take-Off ideaal voor jullie! De Take-Off is een caravan-vouwwagen hybride en de nieuwste innovatie in de kampeerwereld. Klik hier!

Caravan rijbewijs

Je mag met een B-rijbewijs de caravan meenemen achter de auto. Maar let op, is de totaal toegestane massa van de auto en caravan bij elkaar meer dan 3500 kg, dan heb je een BE-rijbewijs nodig.

Wat heb je nog meer nodig bij het aanschaffen van een caravan?

Fantastisch! Je hebt de caravan die je op het oog had gekocht! Maar nu ben je nog niet klaar. Wat kan je nog meer goed gebruiken na het aanschaffen van een nieuwe caravan? We geven je nog een paar belangrijke artikelen om bij een nieuwe caravan te kopen.

Voortent

De voortent vergroot de leefruimte aanzienlijk. Hoeveel extra ruimte hebben jullie nodig? Gaan jullie het gehele jaar kamperen of alleen in de zomer? En pakken jullie de spullen na een paar weken weer in of hebben jullie een seizoensplek? Een all season tentdoek is belangrijk wanneer dat laatste het geval is. Koken jullie veel in de voortent? Dan is het handig om de tentdak van pvc te hebben. Vergeet je niet de tent te impregneren?

Caravan fietsendrager

Nederlanders zijn fietsers! Een fietsendrager is erg handig voor ruimtebesparing in de caravan zelf. Een fietsendrager kan voor of achter op de caravan geplaatst worden. Er zijn speciale fietsendragers voor elektrische fietsen en er zijn fietsendragers met een lift. Voor welke ga jij? Klik hier!

Caravanmovers

Een caravan mover helpt om de caravan tot op de cm nauwkeurig op de juiste plek te zetten. Het nauwkeurig verplaatsen van de caravan gaat namelijk niet altijd even makkelijk. Voor een uitgebreid assortiment aan caravan movers ben je bij Jan Krul Caravans aan het juiste adres.

Gasfles voor in de caravan

Als je gaat kamperen zijn gasflessen onmisbaar! Je hebt o.a. een gasfles nodig wanneer je gaat barbecueën of gebruik maakt van het caravanfornuis. Voor een gasfles en accessoires kun je altijd bij ons terecht!

Kampeerservies

Nu nog op zoek naar leuk campingservies. Wij verkopen verschillend camping servies, voor ieder wat wils. Ons meeste campingservies is onbreekbaar, duurzaam en licht van gewicht. Bekijk hier onze verschillende soorten campingservies! Op zoek naar meer? Kom langs in onze winkel in Hengelo of bel ons op 074-2773628!

Ik wil een caravan kopen!

Neem dan per mail (info@jankrul.nl) of telefonisch contact op nummer 074-2773628 en informeer naar de vele mogelijkheden om te komen tot jullie droomcaravan. Bij ons kun je kiezen uit de collecties van de topmerken Sprite caravans (zeer comfortabel) en Caravelair (altijd aangenaam verrassend). Heb je een voorkeur voor een ander merk? Ook dat bespreken wij graag met je.

caravelair logosprite caravans

Meer nieuws