Afbeelding

8 TIPS VOOR BEGINNENDE KAMPEERDERS

BEGINNER KAMPEERDERS

Beginnen met kamperen kan soms lastig zijn doordat u weinig/minder ervaring heeft. Maar elk avontuur start bij het begin. In deze blog zullen we een aantal essentiële tips geven voor de beginnende kampeerder!

1. Caravan, (bus)camper, vouwwagen, tent of daktent?

Een caravan, (bus)camper, vouwwagen, tent of daktent. Welk kampeermiddel gaat u gebruiken? Deze keuze maken kan vaak lastig zijn. Bij het maken van deze keuze moet u kijken naar een paar factoren. Hoe luxe wilt u kamperen? Is het gekozen kampeermiddel wel geschikt voor uw campingtrip? Elk genoemde kampeermiddel heeft zijn voor- en nadelen, maar er is er vast wel één die perfect bij u past. Zoek daarom goed naar informatie over de middelen waarover u twijfelt, zo kunt u uiteindelijk goed geïnformeerd uw keuze maken. Heeft u nog twijfels over uw keuze? Neem gerust contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder! Klik hier voor contact.

2. Koken op de camping

U gaat zelf koken op de camping. Heeft u hiervoor het juiste kookgerei? Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een barbecue of een gaskooktoestel om te genieten van een lekker gegrild etentje! Gaat u voor nog meer gemak? In een skottelbraai kunt u lekker alles bij elkaar gooien en kunt u o.a. heerlijk wokken! Een Airfryer is perfect om makkelijk en gezond uw eten te frituren. Af en toe is het lastig om te weten wat u wilt koken tijdens het kamperen, met het “Camping Kookboek” van CADAC heeft u inspiratie genoeg! Met dit camping kookboek kunt u ook op de camping elke dag een gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel zetten.

3. Een koelbox voor onderweg of tijdens het kamperen

Een elektrische koelbox is ideaal wanneer u bv. tijdens de zomer gaat kamperen. Een elektrische koelbox houdt uw eten of drinken koel op een constante temperatuur. Al uw drankjes blijven lekker koud en eten blijft langer houdbaar. Gaat u in de lente of de zomer op weg? Vergeet dan niet om een koelbox mee te nemen!

4. Gezelschapsspelletjes op de camping

Spelletjes meenemen met kamperen kan uw tijd nog leuker maken! Kamperen is natuurlijk erg leuk en gezellig, toch kunnen er wat dode momenten vallen. Zoals op een regenachtige dag, of een dag waar u geen zin heeft om iets te doen. Hier komen gezelschapsspelletjes in beeld. U kunt apps downloaden waarmee u samen spelletjes kunt spelen zoals “30 seconds”. Maar traditionele spelletjes zijn ook leuk om te spelen. Zoals Mikado, kaarten of andere spelletjes. Bekijk ons spelletjes aanbod hier.

5. Slaapcomfort tijdens het kamperen

Een goede nachtrust is belangrijk voor een energievol begin van de dag. Tijdens het kamperen is slapen niet altijd ideaal. Om uw slaapcomfort te maximaliseren kunt u gebruik maken van een Duvalay luxe slaapsysteem, oplegmatras of u kunt uw caravan/camper matras updaten. Het Duvalay luxe slaapsysteem heeft een hoes gemaakt van hoogwaardig polycotton met 2 vakken. Het onderste vak bevat een oplegmatras en het bovenste vak een slaapzak. Heel simpel de slaapzak uitrollen en hij is klaar voor gebruik. Een voortreffelijk product voor mensen die op zoek zijn naar topkwaliteit en compact slaapcomfort.

6. Kampeerverlichting

Kampeerverlichting is onmisbaar. Als u gaat kamperen heeft u altijd verlichting nodig. Bijvoorbeeld als u naar buiten gaat in het donker, of wanneer u in uw (voor)tent zit in de avond. Er zijn allerlei soorten verlichtingen die van pas kunnen komen bij het kamperen. Zo kunt u denken aan een hanglamp of tafellamp om de omgeving te verlichten, maar ook aan een zaklamp om goed vooruit te kunnen zien tijdens een avondwandeling op de camping of de omgeving. Natuurlijk kunnen er ook lichtjes gebruikt worden om de boel wat gezelliger te maken.

7. Draagbare toiletten

 Een draagbaar toilet is, vooral in deze tijd, erg handig voor op de camping. U kunt het o.a. gebruiken als u onderweg bent en geen toilet kunt gebruiken, maar ook wanneer u het onhygiënisch vindt om gebruik te maken van een openbaar toilet en liever geen toilet deelt met onbekenden. Bekijk ons draagbare toiletten aanbod hier.

8. Maak een kampeerchecklist

We weten dat u dit waarschijnlijk vaak hoort, maar maak een checklist. Dit is voor kamperen echt belangrijk. Maak in uw notities van uw smartphone een checklist met alle belangrijke dingen die u vooraf moet doen, maar ook voor spullen die u mee moet nemen. Denk zo aan de kampeerspullen, dingen zoals eten voor onderweg of bijvoorbeeld een ID-kaart/paspoort. Voor het vertrek kunt u het lijstje bekijken en er zeker van zijn dat u alles mee heeft genomen en alles hebt gedaan. Klik hier voor onze kampeerchecklist!

Tijdens het kamperen zult u ongekend nog tegen dingen aanlopen, dit gebeurt bij iedereen! En als u tijdens het kamperen tegen iets aan loopt? Gelukkig heeft bijna iedereen tegenwoordig een smartphone waarop we alles kunnen opzoeken, geen zorgen dus. We hopen dat u met deze 8 tips een eind op weg kunt gaan en wensen u veel kampeerplezier!

Meer nieuws